Er du klar
til at sætte strøm
til elbilerne?

Elbilerne er for alvor på vej frem på de danske veje. Dermed bliver der travlhed hos de danske elinstallatører, for behovet for ladeløsninger vil stige med ekspresfart. Hos X-EL Tavler kan vi hjælpe dig med at blive klar til efterspørgslen.

Efterhånden som elbilerne indtager de danske veje, vil behovet for ladeløsninger stige eksplosivt. Vi vil ikke alene se mange flere ladestandere i gadebilledet, der vil også være krav om flere ladestandere ved virksomheder, beboelsesejendomme og i de private hjem på villavejene.

Stort potentiale for grøn vækst
Der ligger et kæmpe potentiale i at installere elbil-ladere, og dem der er på forkant med udviklingen, vil være dem, der får mest ud af boomet. Den proces vil vi i X-EL Tavler gerne være med til. Vi kender de lovgivningsmæssige krav og rådgiver gerne om, hvordan du kan optimere elinstallationerne til elbil-ladere. Uanset om det større anlæg eller en lader til en enkelt husstand. Her kan du læse mere om, hvad du skal tænke over i forhold til de private husstande.

Hjemmeladere kræver installationer i topform
Det kræver sit at få en elbil ind i husholdningen. De daglige opladninger vil belaste hjemmets elinstallationer, og det er derfor vigtigt, at de er opdaterede og opfylder kravene. Det kan eksempelvis være en dedikeret stikkontakt med egen HPFI/RCD til opladning af el-biler, RCD’en kan være type A med en mærkeudløsestrøm, som ikke overstiger 30 mA. RCD’en skal fungere i forhold til de reststrømme, der kan forekomme.

Intelligente ladere
Det stigende antal elbiler vil belaste det nationale elnet voldsomt. Derfor handler det om at bruge intelligent opladere med belastningsstyring. Det hjælper med at sprede kapaciteten ud over døgnet og sikrer, at den tilgængelige belastning deles, så netkapaciteten ikke overskrides. Så når der er gang i komfur og vaskemaskinen i de danske hjem, går der mindre strøm til billaderne. Når der igen er ro i hjemmene, får bilen max kapacitet. Det vil typisk være om aftenen og om natten.

Den intelligente oplader sikrer dermed også, at opladningen primært sker, når strømmen er billigst og grønnest.

Pas på ”mormorladninger”
Kan man ikke bare anvende en almindelig stikkontakt (mormorladning)? Både ja og nej! Det er ikke ulovligt, hvis installationen ikke belastes med mere end 6 A over længere tid. Ellers risikerer man at stikkontakten smelter og kan udvikle brand. Det betyder, at det vil tage 24-28 timer at lade et 40kWh batteri. Derfor anbefaler Sikkerhedsstyrelsen at undgå denne løsning. I stedet anbefaler de en vægmonteret ladeboks, som er sluttet direkte til den faste installation.

Kvalitetsladere fra ABB
Hos X-El Tavler anbefaler vi at anvende en wallbox-løsning fra ABB. De spænder over både AC- og DC-ladere og tilbyder skræddersyede, intelligente og netværksopkoblede ladeløsninger til både professionelt og privat brug. Fx Terra AC wallbox, der vel nok er den bedste EV-hjemmelader på markedet.

Vil du høre mere om ladeløsninger til elbiler, så skriv til os på info@x-eltavler.dk eller ring på 7023 0099.

Terra AC wallbox fra ABB er vel nok den bedste EV-hjemmelader på markedet.
En elbil belaster hjemmets elinstallationer voldsomt. Det er derfor vigtigt, at elinstallationerne er opdaterede og opfylder kravene.
Den intelligente oplader sikrer, at opladningen sker, når strømmen er billigst og grønnest.
keyboard_arrow_up